Η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του εκπαιδευτικού με την ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού

Διημερίδα των μεταπτυχιακών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών της κατεύθυνσης "Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση"
20, 21 και 22 Μαϊου
Κύπρος 2005

 

Columbia Hotels & Resorts

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για άνοιγμα του πανεπιστημίου στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα με την πραγματοποίηση ανοιχτών εκδηλώσεων σε συνεργασία με επισήμους εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς, τ o Εργαστήριο της κατεύθυνσης « Πληροφορική στην Εκπαίδευση » του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί και φέτος Διήμερο Συμπόσιο σε συνεργασία με το νεοσύστατο Κυπριακό Επιστημονικό Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Κ.Ε.Σ.Ε.Α. - Τ.Π.Ε), οποίος στοχεύει να συνεισφέρει στην εισαγωγή και διάδοση της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, καθώς και με την Κοινότητα Πισσουρίου, στο πλαίσιο των στόχων της για την πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής και της ευρύτερης κοινότητας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού αυτού συμποσίου, του οποίου ο χαρακτήρας είναι επίσης εκπαιδευτικός και επιμορφωτικός, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζουν εκπαιδευτικές εφαρμογές με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και κυρίως με ανάπτυξη πρότυπου εκπαιδευτικού λογισμικού.

Το Διήμερο Συμπόσιο θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 21 Μαΐου 2005 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Ξενοδοχείου « Columbia Hotels & Resorts », στο Πισσούρι.

ατά την εναρκτήρια τελετή του συμποσίου (Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 και ώρα 7:00μ.μ.), εκπρόσωποι επισήμων φορέων θα απευθύνουν χαιρετισμό, θα παρουσιαστούν δύο ενδεικτικές εργασίες εκπαιδευτικών και θα ακολουθήσει δεξίωση των προσκεκλημένων.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα μοιραστούν τις ιδέες τους με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συνδιοργανωτές

.

Χορηγοί

 

 

: εδώ